Lars-Åke Frykholm intog scenen igen på Bollsta Folkets Hus.
Lars-Åke Frykholm berättade om branden och uppbyggnaden av nya Folkets Hus.
En minnesutställning från branden som ödelade gamla Bollsta Folkets Hus på långfredagen 1987 hade sin invigning under lördagen 8 juli. En som äntrade scenen efter många års frånvaro, för att berätta om den tragiska händelsen, var Lars-Åke Frykholm som då var ordförande i Folkets Hus föreningen. Lars-Åke berättade om det arbete som drog igång direkt efter branden med att bygga upp ett nytt Folkets Hus. Han framförde också på ett roligt sätt hur han lyckades få finans mannen Tomas Fischer att skänka pengar för konstutsmyckningen till det nya Folkets Hus. Dagen till ära uppvaktade Lars-Åke med en tavla som han skänkte till Kramfors kommun men kommer att finnas uppsatt i Folkets Hus tillsammans med all den rikliga konsten. Tavlan, som målats av Lars-Åkes dotter Lena Frykholm, mottogs av kommunens konstansvariga Ninni Melander.
Tomas Näsholm, BKU-nämndens -och arbetarkommunens ordförande, höll ett tal om sin relation till Bollsta Folkets Hus i sin ungdom och framhöll också den positiva förändring som håller på att växa fram i Bollstabruk.
En stor mängd tidningsurklipp och övrig information om branden och uppbyggnaden av nya Folkets Hus finns uppsatt på skärmar i lokalen.
I samband med utställningen uppmärksammas även konstnären Martin Jonsson som i år skulle fyllt 100 år. Martin Jonssons svit om Gösta Berlings saga finns att beskåda i Berlingssalen.
Ett antal konstverk av en annan konstnär från Bollstabruk Klas Klasson finns också att tittas på i Berlingssalen.
Den som av olika anledningar inte kunde närvara på invigningsdagen kan se utställningen mellan den 10 juli och 14 juli klockan 10.00 – 15.00, den är intressant att se.
Lars-Åke Frykholm, Ninni Melander och Tomas Näsholm framför tavlan, som skänktes till kommunen och är målad av Lena Frykholm.
Svea Larsson passade på att berätta om de bruksvandringar hon leder i sommar.
Ett tidningsurklipp från 1981 då Gyllene Tider tyckte lokalen var liten. Man fick riva ut bänkarna i biografen.
Text och Foto: Lars Sjödin