18
Jul

Nu är det premiär tankat.

   Premiärtankningen ur dieselmacken gjorde Lars Sjödin från Bollstabruk intresseförening vid lunchtid på tisdagen.

 

Nu är Smart macken på plats och fylld med diesel och bensin. Arbetet med att få till marken och installationen har gått snabbt. Containern med tankar, pump och kortläsare kom vid åtta tiden på måndag morgon den 17 juli och lyftes sedan på plats av en kranbil. Det mesta var redan klart från tillverkaren men belysning och avluftningsledningar fick monteras på plats.

Vid lunchtid på tisdag kunde premiärtankningen ske. Tyvärr så var det tekniska problem med kommunikationen för kortläsaren, vilket gjorde att alla inte kunde tanka. Det var ett problem som fanns över en stor del av landet.

Bollstabruk intresseförening tog kontakt med Smart för drygt ett år sedan, efter att vi fått ett tips av en medlem om företaget. Vi hade många kontakter innan vi fick ett positivt svar och detta skedde efter att de besökte Bollstabruk i fjol höst och fann platsen lämplig enligt deras koncept. När sedan arrendeavtal och bygglov var klart med kommunen och ett klartecken från räddningstjänsten, var det färdigt att beställa macken och förbereda för en uppsättning.

Nu måste vi se till att tanka våra fordon vid macken så att Smart Energy tycker att det är värt att ha en station i Bollstabruk. Lika lätt som det var att sätta den på plats, lika lätt är den att lyfta bort.

Det kommer att bli möjligt att beställa ett tank kort hos Smart, men det återkommer vi om när allt är trimmat och fungerar som det ska.

Vi tackar Per Fougberg på SmartEnergy för det fina samarbetet under resans gång.

Johan Olsson som bor på Skolvägen 1 kommer att ha tillsynen av anläggningen, han har mobilnummer 073-091 04 12

En invigning planeras att hållas i augusti efter semesterperioderna.

 

   Macken kom på bil från Danmark där den tillverkats och lyftes på plats av en kranbil.

 

   Den sänktes på plats av en van kranförare.

 

   Montörerna Ingvar och Lars var snabba att installera det som måste göras på plats.

 

   Ingvar verkar nöjd med resultatet när allt var klart.

 

   Text och foto: Lars Sjödin