30
Aug

Från Medelhavet till Holmen i Bollstabruk.

   Therese och Robert med hunden Lajka på den nybyggda altanen framför huset på Holmen.

   Foto: Privat

 

Förra året bestämde sig Therese och Robert Banström att lämna sitt boende på Malta för att flytta till sitt hus på Holmen i Bollstabruk. Huset på Holmen hade under några år varit deras fritidsboende, främst under sommaren och vid vissa storhelger. I och med pandemins eskalering både i Europa och Sverige valde de att stanna kvar och bosätta sig i huset. Robert driver eget företag tillsammans med två kompanjoner och arbetar som marknadsförare online. Therese studerar och arbetar inom digital design och bildkonst.

Huset ägdes tidigare av Therese farmor, som gick bort för några år sedan. Då Therese tillbringat somrar och skollov hos släktingar i närområdet, och trivts bra här i Bollstabruk, så kändes det rätt att överta huset. Stockholm har varit parets hemvist innan flytten ner till Medelhavet.

- “Vi har fått lära känna farmor på ett annat sätt, genom att bo här. Det blir som en inre släktresa samtidigt som vi nyfiket fortsätter se oss omkring för att lära känna platsen”, säger Therese.

Nu har de funnit sig till rätta i huset och trivs förträffligt på Holmen. Båda kan driva sina verksamheter från bostaden. Therese har eventuellt planer på att fortsätta sina studier ett par år till. Det finns även en önskan om att kunna starta någon verksamhet i sin nya hemort och vill gärna komma i kontakt med olika nätverk och företagsorganisationer.  

Text: Lars Sjödin