25
Aug

Wiborghslund invigd.

Wiborghslund som är belägen vid norra infarten till Bollstabruk är nu invigd.  Wiborghslund har skapats genom ett samarbete mellan Bollstabruk Intresseförening, Kramfors kommun och SCA sågverk i Bollsta. Lunden är döpt efter Olof och Barbro Wiborgh som ett tack för deras generösa bidrag till Bollstabruk Intresseförening genom åren.

Trots lite regn, som började falla strax innan invigningen, kom det ett 60 tal besökare. Olof Wiborgh fanns på plats och klippte det blågula bandet, efter att kommunalrådet Malin Svanholm förklarat lunden som invigd. En fanfar trumpetades av Ulla Bodin och därefter avtäcktes de sex skyltar som är uppsatta längs den väg som anlagts. Skyltarna har text och bilder av Bollstabruks historia och sågverkstiden då och nu. Besökarna bjöds på grillad korv och dryck nere i parken som serverades av Ros-Marie Strömqvist. Man kunde även få prova på ett par populära kast spel med olika resultat av de som provade på. Om kvällarna lyses lunden upp av nyinstallerad belysning och träd och annan grönska.

Här ska folk till exempel kunna ha en picknick, ordna mindre evenemang och samtidigt ta del av Bollstabruks industrihistoria.

Det avslutade projektet är ytterligare ett i raden, som åstadkommits av Bollstabruk intresseförening.

 

Text:Lars Sjödin

 

    Foto: Fredrik Modin.

 

   Foto: Fredrik Modin

 

   Foto: Lars Sjödin

   Foto: Lars Sjödin

   Foto: Lars Sjödin