12
Jan

Storpublik på Julgransplundring, loppmarknad och Innebandy i Bollstabruk.

Traditionsenlig julgransplundring hölls på Bollsta Folkets Hus under söndagen den 12 januari. Julgransplundringen har blivit en återkommande tradition på Folkets Hus sedan Nils-Olof och Ros-Marie tog över verksamheten för sex år tillbaka. Bollstabruk intresseförening är med som medarrangör, övrig sponsor är COOP Bollstabruk. Det var uppemot 150 personer, med närmare 100 barn i olika åldrar, som kommit för att dansa ut julen. Markus och Ubbe inledde med lite musik från scenen innan dansen runt garnen nere på golvet tog vid. Det var många som ville dansa och man fick då bilda fyra ringar runt granen. Alla kända ringlekar dansades och sjöngs med den obligatoriska raketen som avslutning. Efter dansen bjöds alla barn på festis och bulle. Julgransplundringen avslutades med ett kärt besök av tomten, som ännu inte lagt tomteluvan på hyllan i väntan på nästa jul. Tomten som var lite sliten efter alla julaftonsbesök fick sätta sig på en stol intill granen och delade sedan ut en godispåse till alla barn. Dessutom var det många av barnen som ville ge tomten en kram eller en ”high-five”, vilket de naturligtvis fick. Kanske var det för att ligga bra till vid nästa jul, vad vet man. "Nyutnämnde" årets Västernorrlänning 2019, (undertecknad) som P4 Västernorrlands lyssnare röstat fram, fick ta emot applåder och ett fyrfaldigt leve innan avslutning. Återigen en väl genomförd avslutning på julen i Bollsta Folkets Hus.   

I danslokalen, Amorinen, var det loppmarknad under samma tid och där var det ett femtontal loppisbord uppställda med varierande prylar till försäljning. Korv och övrig fika fanns också att köpa där.

Fullt med folk i Folkets Hus denna söndag, som det naturligtvis ska vara, när något arrangeras.

I Bollstahallen några hundra meter från Folkets Hus var det innebandyderby mellan hemmalaget FBC Lo och Frånö. Där var det näst intill fullsatt med uppemot 200 betalande åskådare. Det har nog inte varit så många bilar parkerade samtidigt, runt idrottshallen, som denna söndag. Det var hög stämning bland publiken, som fick se många mål i matchen. Hur den slutade? Jo naturligtvis hemmaseger med 11–6.

En folklig och festlig dag i Bollstabruk, där det händer saker.

 

   En del av den dansande skaran med avslutande raketen. 

 

   Inte alla var med i dansen hela tiden. 

 

    Erik med sonen Otto laddar inför dansen. 

 

   Tomten med sin egen fanclub bakom ryggen. 

 

    Nästan fullt hus i Bollstahallen. 

 

   Bilar i flera led runt populära Bollstahallen denna söndag.

 

   Text och foto: Lars Sjödin