27
Feb

Present och blombutik öppnas i Farmartjänsts tidigare lokal.

Från och med tisdag den 3 mars flyttar Maria Jönsson sin blomsterbutik från Nyland till Bollstabruk. Maria har haft sin verksamhet i Nyland under drygt två år. Men nu har hon köpt Farmartjänsts hus i centrala Bollstabruk, som i början när det byggdes, var Föreningsbankens lokal. När banken slogs ihop med Föreningssparbanken och senare stängdes blev det privatbostad under ett antal år. Senaste ägare har varit Farmartjänst som nu väljer att sälja huset då behovet av en större lokal minskat med åren. Farmartjänst flyttar sitt kontor till en av flygelbyggnaderna uppe vid Johannisberg.

Maria ser stora fördelar med den nya lokalen, den är nyare och energisnålare än den hon haft i Nyland. Farmartjänst installerade solpaneler på huset för ett antal år sedan vilket bidragit till sänkt energiförbrukning. Butikslokalen med sina två stora skyltfönster är ljus och rymlig, dessutom finns det bra med lager och kontorsutrymmen. Butiken ligger mitt emot COOP parkeringen och strategiskt placerad vid riksväg 90.

Snittblommor, krukväxter och presentartiklar är huvudinriktningen av utbudet som kommer att erbjudas. Till att börja med skall butiken vara öppen vardagar. Lördagsöppet kan bli möjligt längre fram. Företaget kommer även fortsättningsvis att heta Nylands blommor.

Vi hälsar välkommen och önskar lycka till.

 

    Maria Jönsson ser framemot att öppna sin butik i Bollstabruk.

 

      Spännande att se vad som finns skyltat när butiken öppnar 3 mars.

 

      Krokusar bl.a. finns hemma för försäljning när portarna slås upp.

 

     Hit till den norra flygelbyggnaden på Johannisberg flyttar nu Farmartjänst sitt kontor.

 

   Text och foto: Lars Sjödin